Esimerkillinen etana

Esimerkillinen etana

Eräänä iltana hiiviskelin pimeässä puutarhassa otsalamppu päässäni ja huomasin etanan. Ja tuossa toinen! Kolmas, neljäs, lukemattomia etanoita. Villieläimet ovat vallanneet pihan.

Onkohan tämä ongelma, ja kuinka vakava? Muistuu mieleen puutarha-artikkeli, joka esitteli tusinoittain kotikonsteja etanoiden torjuntaan, ja toinen, joka varoitti tappajaetanoista, espanjansiruetanoista. Marketissa myydään etanamyrkkyä monta sorttia.

Kaunis, vihreä Vehmaa

Kaunis, vihreä Vehmaa

Vehmaalla on upeaa luontoa, jota tulisi suojella ja arvostaa. Mikä voisi olla ihanampi kasvuympäristö lapsillemme, kuin tämä kaunis maalaiskunta! Täällä on metsiä, ihania uimapaikkoja ja paljon erilaisia eläimiä. Muutettuamme kaupungista Vehmaalle, on 3-vuotiaalle lapselleni ollut elämys nähdä pihamaalla vierailevia jäniksiä ja talon vieressä pellolla päivittäin ruokailevia metsäkauriita.

Ubuntu

Ubuntu

Nelson Mandelan mukaan Afrikassa on käsite, joka tunnetaan nimellä ubuntu. Se on syvä tunne siitä, että olemme ihmisiä vain muiden ihmisten kautta. Saavutuksemme tässä maailmassa johtuvat yhtä paljon muiden työstä ja aikaansaannoksista kuin omistamme. Mandela ymmärsi ihmisten väliset henkiset siteet.

Kommunerna med på klimattalko!

Kommunerna med på klimattalko!

En av de största globala kriserna i vår tid är den av människan förorsakade klimatförändringen. Dess följder är ett hot mot jordklotets natur och människan. Det krävs vida samhälleliga förändringar för att begränsa klimatets uppvärmning, ens till en nivå som kan anses anpassbar.

På sommaren är Pargas Grön

På sommaren är Pargas Grön

Skärgårdshavets Gröna är en förening som jobbar och som har jobbat i över 30 år för gröna värderingar i skärgården.

Vi vill se en grön skärgård där alla är välkomna att idka företagsamhet ̶ oberoende av språk, av politiska inriktningar, av bakgrund etc. Kom som du är och bo och verka i Finlands vackraste skärgård, kanske en av världens vackraste skärgårdar.